Studiu de fezabilitate pentru componente hardware și software ale proiectului.
A 2-a versiune a robotului ENDORO, ce a inclus noi motoare și un design nou (Laboratorul de Microtehnologie si Inginerie Medicala, Universitatea din Craiova, Romania).
Trei prototipuri de robot fabricate, expediate si in curs de testare in locatia partenerilor de proiect:
Indiana University School of Medicine, Department of Medicine and the Krannert Institute of Cardiology, Indianapolis, USA
Medical Technology Department, SINTEF, Norway
INCESA, University of Craiova, Romania
Testare robotului si a software-ului de navigatie folosind diverse catetere si fire de ghidare în fantome rigide si flexibile (INCESA, Laboratory of Microtechnology and Medical Engineering, University of Craiova, Romania)
Dezvoltarea unui nou ac de biopsie pentru nodulii pulmonari periferici cu ghidare electromagnetica in unitatea noastră de la Laboratorul de Microtehnologie și Inginerie Medicală, Universitatea din Craiova, România. Acul a fost expediat partenerului SINTEF pentru testare.
Testare software-ului de navigatie si imagistica hibrida pe organe fantoma/animale in timpul endoscopiei cu ultrasunete si plasarii de stent la centrul de formare de la Spitalul Academic Ponderas, Bucuresti, Romania. Testele au fost efectuate de o echipă comuna de la UCV si Delta Healthcare.
Dezvoltarea unui model cu elemente finite al cateterului pentru simularea miscarii in timpul biopsiei transbronhiale (Universitatea Politehnica Bucuresti).
Dezvoltarea unui model hibrid de retea neuronala convolutionala si de lunga durata cu memorie pentru diagnosticarea in timp real asistata de computer a maselor pancreatice focale din imagistica cu ultrasunete endoscopice (Laboratorul de Microtehnologie și Inginerie Medicala, Universitatea din Craiova, Romania).
Dezvoltarea unui algoritm de invatare profunda pentru confirmarea vindecarii mucoasei în boala Crohn, pe baza imaginilor de endomicroscopie laser confocala (Laboratorul de Microtehnologie și Inginerie Medicala, Universitatea din Craiova, Romania).
Dezvoltarea unui model de invatare prin transfer care sa includa retele neuronale convolutionale profunde pre-antrenate pentru evaluarea automata a steatozei hepatice in imagini cu ultrasunete (Laboratorul de Microtehnologie si Inginerie Medicala, Universitatea din Craiova, Romania).
Dezvoltarea unui nou algoritm de navigatie pentru procedurile pulmonare folosind fibra optica Bragg si un model de retea neuronala convoluțională (Laboratorul de Microtehnologie si Inginerie Medicala, Universitatea din Craiova, Romania).
Proiectarea si dezvoltarea un sistem robotic de asistare inteligent pentru directionarea instrumentelor flexibile, cum ar fi catetere si pensete cu varf flexibil, in interiorul corpului uman, utilizand navigatia electromagnetica.
Proiectarea si dezvoltare unor instrumente flexibile controlate manual sau printr-un sistem robotizat, care vor include capabilitati de directie pentru a urma o cale incrucisata catre tinta, ghidare electromagnetica si un canal de lucru pentru instrumentele de biopsie.
O metodă noua de detectare a formei cateterului utilizand reteaua Fiber-Bragg pe o fibră optică care se desfasoară de-a lungul lungimii cateterului.
Integrarea unui nou sistem de urmarire electromagnetica cu sursa deschisă, Anser, dezvoltat de University College Cork, Cork, Irlanda.
Proiectarea si dezvoltarea unei platforme robotizate, RoboCat, care este usor de construit, cat si foarte adaptabila pentru navigarea folosind instrumente medicale lungi si flexibile, asemanatoare cateterului.
Simularea instrumentelor si a sistemului precum si calibrarea/modificarea acestora utilizand modelul cailor respiratorii pulmonare de la Laboratorul PP.
Imbunatatirea segmentarile cailor respiratorii, tumorii (volumul), vascularizatia (in apropierea regiunii de interes), plamani/lobi/segmente.
Teste de vizualizare cu Realitatea Augmentata in cazul pacientului.
FBGS de detectare a formei si inregistrare deformabila in timp real. Inregistrarea PET-to-CT si integrarea in platforma software Idear.
Imbunatatiri in implementarea directiei robotului folosind platforma software IDEAR (Fraxinus, bazata pe platforma open-source CustusX).